Η ιδέα για τη δημιουργία θεατρικής ομάδας στο 3Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ άρχισε να κυοφορείται το 2013 με κάποιες πρώιμες απόπειρες, πήρε όμως σάρκα και οστά το 2015 όταν «Το Άρμα του Τρίτου» δήλωσε με αγωνία και ενθουσιασμό την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της
Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης επαρχίας Εορδαίας.

Η αγάπη μας για το θέατρο και η πίστη μας στην εκπαιδευτική αξία του αποτελούν το κίνητρο για τη συνέχιση των προσπαθειών μας, καθώς το Θέατρο αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή τέχνης που παρέχει σε κάθε άνθρωπο την ευκαιρία να βιώνει μοναδικές εμπειρίες είτε εξωτερικά ως θεατής είτε εσωτερικά ως ενεργό κομμάτι της δημιουργικής διαδικασίας.

Μερικές σκέψεις μαθητών – μελών της Θεατρικής Ομάδας.

«Έχουμε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τα παιδιά. Γεννιέται η ελπίδα ότι ομαδικά μπορούμε να καταφέρουμε πολλά»

Μιχάλης

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την προσπάθεια που γίνεται εδώ στο ΕΠΑ.Λ. Απέκτησα πολλές εμπειρίες και μου άρεσε η διαδικασία του Θεάτρου θα ήθελα να συνεχίσω»

Μανώλης

«Για μένα το Θέατρο είναι μια φυγή από την πραγματικότητα που είναι δύσκολη και αγχωτική. Είναι η είσοδος σ’ έναν άλλο κόσμο όπου μπορείς να ανακαλύψεις νέα κομμάτια του εαυτού σου και να βιώσεις όμορφα συναισθήματα. Κάθε φορά που τελειώνει ένα θεατρικό ταξίδι νιώθω ανακούφιση, χαρά και μια τεράστια προσμονή για το πότε θα ξεκινήσει το καινούριο ταξίδι.»

Γεωργία

«Το θέατρο είναι ένας κόσμος μαγικός. Με την πιο τρελή θεατρική παρέα ενσαρκώνουμε χαρακτήρες, ποιούμε δρώμενα, περνώντας ευχάριστα την ώρα μας. Κι αυτό είναι ένα πολύτιμο δώρο για την ψυχολογία μας»

Νικολέττα

«Σαν νέο μέλος της ομάδας, μέσα από τις πρόβες διαπίστωσα ότι το Θέατρο δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται. Ανοίγουν οι ορίζοντες, αλλάζει ο τρόπος σκέψης και λύνουμε ομαδικά προβλήματα που τυχόν προκύπτουν»

Μαριάνθη

«Για μένα το Θέατρο εκτός από δημιουργία είναι Ζωή. Είναι ψυχαγωγία, είναι το δέσιμο των ανθρώπων, είναι το εμείς και όχι το ΕΓΩ. Το Θέατρο για μας είναι το ταξίδι προς τον προορισμό. Εμπειρία ζωής»

Μαρία

Μια υπέροχη εμπειρία, πάντοτε μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα ακόμη και όταν δεν το πιστεύουμε…. Όμορφη παρέα….. Ωραίος κόσμος.

Πέρασα ΥΠΕΡΟΧΑ!!!! ελπίζω να ξεδιπλωθούν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα μου.

Ακόμη μια όμορφη εμπειρία. Παρά τις όποιες δυσκολίες ήταν μια αξέχαστη περιπέτεια γεμάτη αγωνία, προβληματισμούς, αλλά πάνω από όλα χαρά, γέλιο και γνωριμία νέων ανθρώπων.

Όταν η τέχνη σου απλώσει το χέρι δώσ’ της και εσύ το δικό σου. Αυτή είναι το εισιτήριο για ένα όμορφο ταξίδι και εσύ ο ταξιδιώτης.

Μια όμορφη εμπειρία που μου χάρισε παντοτινές αναμνήσεις. Ευχαριστώ τη ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία να βιώσω αυτό το συναίσθημα.

Ωραία διαδρομή, ωραίοι άνθρωποι και πάνω απ’ όλα αγάπη για το θέατρο. Η θεατρική μας ομάδα θα μείνει ανεξίτηλη μέσα μου για τη χαρά που πήρα και έδωσα.

Η αγάπη μου για το θέατρο με οδήγησε σε αυτήν την ομάδα. Την απόλαυσα και αυτό με κάνει να θέλω να συνεχίσω.

Ένα ωραίο ταξίδι! Καλή αντάμωση!!!

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε τα θεατρικά έργα που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.